Site Loader
Гр. София, ул. Антон Чехов

„Служебно правителство не може да реши проблемите, пред които е изправена страната“, смята бившият началник на кабинета на президента Румен Радев

„Прекалено бързо новите партии получиха „височинна болест“, започнаха да правят гафове, с които не оправдават надеждите на своите избиратели за нов морал“, това каза в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по NOVA NEWS бившият началник на кабинета на президента Румен Радев Калоян Методиев.

Според него, докато са текли разправиите в парламента, партиите на протеста са пропуснали редица действия и назначения на ГЕРБ, като по този начин те са подпомогнали модела ГЕРБ, а не да го спрели.

Той смята, че в момента само може да се гадее какво ще се случи, защото всичко е в главата на Слави Трифонов, а той е склонен да прави изненади, но след отказа от мажоритарното гласуване лидерът на „Има такъв народ“ няма какво да предложи на последователите си.

Калоян Методиев предположи, че ГЕРБ ще подкрепи каквото и да е правителство, за да видят какво ще се  случи.

Бившият началник на кабинета на президента Радев смята, че отговорността започва да приближава към държавния глава, защото съставянето на стабилно правителство става все по-илюзорна идея.

„Служебно правителство не може да реши проблемите на страната в момента“, категоричен бе обаче Калоян Методиев.

Той вярва, че третата партия с мандат може да се превърне в пушечно месо и не е много ясно дали ще бъде БСП, „Демократична България“ или „Изправи се! Мутри вън!“.

Поражението на БСП за него е следствие на серия от фактори – COVID, наличието на новите формации и брутална вътрешна опозиция и като цяло социалистите са пострадали от собствената си демократичност.

Вижте повече във видеото.

Loading

Post Author: admin