Site Loader
Гр. София, ул. Антон Чехов

Политологът смята, че от политическата формация са против демократичната система

Има ли сценарий за удължаване на живота на служебното правителство?

„Възможно е да има сценарий да не се състави ново правителство“, това каза в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по NOVA NEWS политологът Калоян Методиев.

Той вижда явна подкрепа от страна на „Има такъв народ“ към президента Радев и е възможно да има идея запродължаване управление на служебно правителство, но смята, че при трети избори може да се получи хаос.

„Сегашният служебен кабинет тръгна с високи очаквания, но потъна в безброй конфликти, а всеки ден има протестиращи групи и постоянно се продуцират скандали“, заяви още Методиев.

За него „Има такъв народ“ върви към несистемна неолиберална формация. Те са обявили, че са против системата, против правилата на демокрацията.

Калоян Методиев е убеден, че при здрав разум би трябвало да се търси възможност за съставяне на правителство, дори и за кратко време, защото предстоят много важни задачи в обществен, здравен, социален и финансов план за държавата, които трябва да бъдат решени от стабилно правителство.

Той също така е сигурен, че това вече няма да може да се осъществи от една партия или организация.

Политологът не очаква резки промени в новия състав на правителството от „Има такъв народ“.

При нови избори за Методиев всичко ще бъде непредвидимо.

Вижте повече във видеото.

https://nova.bg/news/view/2021/07/17/333922/калоян-методиев-има-такъв-народ-върви-към-несистемна-неолиберална-формация-видео/?fbclid=IwAR3OTN0GW8RlV9pfV90Wk-fZthThhz2TsBkcXsypNNT-dhhsTfqQuVqR-Uc

Loading

Post Author: admin