Site Loader
Гр. София, ул. Антон Чехов
Калоян Методиев, политолог и директор на институт "РЕГО": Снимка: Личен архив

„Шанс да има кабинет с третия мандат е колкото един конски косъм. След като двете големи групи в парламента са против, имам предвид „Има такъв народ“ и ГЕРБ, няма смисъл да го обсъждаме като сериозен вариант. Теоретически можем да го обсъждаме, но чисто практически, шансовете са минимални“, това заяви в интервю за Радио Пловдив Калоян Методиев, политолог и изпълнителен директор на Институт „Рего“.

Калоян Методиев допълни, че президентът Румен Радев няма да даде третия мандат на най-малката политическа формация в НС, тоест на „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

„Иска му се, но няма да го направи, защото разчита на гласовете на БСП за президентските избори. Знаете, че той вече е в хипотезата да събира гласове насипно, защото е във война с прекалено много гилдии, хора и формации в държавата. Затова ще предпочете този жест към социалистическата партия, с оглед използването й докрай в личните му цели“, обясни още Методиев.

Според него БСП трябва да върне мандата, ако партията го получи от Радев.

„БСП трябва да подходи достойно. Трябва да се обясни на обществото каква е реалната ситуация, какви са параметрите, какви са реалните възможности в момента и как трябва да се отиде на нови избори“, каза Калоян Методиев.

Политологът смята, че от избори 2 в 1 най-голяма полза ще имат партиите, които издигнат силни кандидати за президентския вот.

Цялото интервю с Калоян Методиев можете да чуете в звуковия файл, качен на сайта на БНР:

https://bnr.bg/plovdiv/post/101518022

Loading

Post Author: admin