Site Loader
Гр. София, ул. Антон Чехов

Стигна се до нива на конфронтация, каквито не сме имали за последните 25 години политически живот у нас, добави политологът.

Не съм сигурен в служебното правителство и начина, по който то се възприема. Не можем просто да разпуснем парламентарната република, не е толкова еднозначно, дори в Северна Корея има някакъв дори фиктивен парламент. Това служебно правителство вече минава границата на конфликтността и не може то да продължи да съществува безконтролно.

Това заяви в предаването „Лице в лице“ политологът Калоян Методиев.

Според него обаче съществува опасност да се стигне до следващи избори.

„Много е сложна ситуацията, плъзнаха всякакви слухове, отвори се кутията с компромати. В момента сме в рядката ситуация, в която всеки е срещу всеки. Разчистват се собствени сметки, стига се до нива на конфронтация, каквито поне аз не помня за последните 25 години политически живот у нас“, каза той.

Методиев изрази притесненията си, че вече сме в някаква форма на политическа криза, което скоро ще доведе до последици за икономиката и здравеопазването ни и призова за диалогичност между политическите партии.

„ИТН се държат незряло, не желаят да влязат в рамки и не се държат уважително с другите. След пресконференцията с Николай Василев и публичната реакция на първия им кабинет показаха промяна, но трябва усилие, за да може да се стигне до някакъв консенсус в обществото“, обясни политологът.

Той коментира и състава на проектокабинета на партията на Слави Трифонов и стремежа ѝ да представи на обществото непознати лица, без опит в политиката.

„Обществото в лутането си искаше нови хора, но политиката е занаят. Не може постоянно да сменяш хора, но това се насади като обществено настроение. Очевидно трябва да извървим и този път и те да се учат в движение“, добави Методиев.

Вижте целия разговор във видеото в сайта на БТВ.

https://btvnovinite.bg/predavania/lice-v-lice/kalojan-metodiev-sluzhebnoto-pravitelstvo-minava-granicata-na-konfliktnostta.html?fbclid=IwAR3q1d5fbloiJn4kM24g3mQ7HGuWekYsTSKoePa0eBNFAB5IHJtvI3H3Tgo

Loading

Post Author: admin