Site Loader
Гр. София, ул. Антон Чехов

„Президентът дестабилизира политическата система в България“, смята бившият началник на кабинета на Румен Радев

Един призрак на нов политически проект броди из кулоарите на властта. Най-често спряганото име за лице на подобна формация е служебният министър на икономиката Кирил Петков. Как това може да размести пасианса и можем ли да подозираме този път чия е дългата ръка зад подобен експеримент.

„Закономерно бе да се опита да се направи правителство с трети мандат, дори и да е изглеждало невъзможно“, това каза в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по NOVA NEWS политологът и бивш началник на кабинета на президента Румен Радев Калоян Методиев.

За него процедурите трябва да се спазват и това е било направено, но е нямало условие за реализация на мандата от страна на БСП.

Относно новия политически проект с участието на министри от служебния кабинет, според Методиев президентът Румен Радев не е казал нито „да“, нито „не“ дали би го подкрепил. А политологът смята, че от формирането на нова партия около Кирил Петков би навредила на „Демократична България“ предимно, тъй като изповядва сходни неолиберални идеи.

Калоян Методиев също вярва, че в БСП започват да осъзнават грешките си и какво са загубили, макар да има още хора в партията, които вярват в мита „нашия президент“ за Румен Радев.

Според бившия началник на кабинета на президента Румен Радев си е поставил за цел да дестабилизира политическата система у нас, което включва и БСП. А самият той е напуснал президентската администрация именно след като е осъзнал двойните стандарти, които се практикуват там.

Политологът заяви, че служебното правителство е силно предимно по отношение на PR и не му е работа да се занимава с политика, нито да прокарва лични интереси.

Методиев е убеден, че в Президентството не е имало нахлуване от страна на прокуратурата, но проблем е било, че се е влязло в сградата с оръжие и в маскировъчно облекло, което е било абсолютно ненужно.

Целия разговор гледайте във видеото на сайта на ТВ НОВА.

https://nova.bg/news/view/2021/09/04/338719/калоян-методиев-формиране-на-партия-около-кирил-петков-вреди-на-демократична-българия/?fbclid=IwAR0sbvnl0S6p2b9jL8_z1X-_lifbYOWM6MWrZW4XfPNMNoAGsEiPOoHbrNY

Loading

Post Author: admin