Site Loader
Гр. София, ул. Антон Чехов

Има неудовлетворение от икономическите мерки досега, защото голяма част от тях се забавиха много през миналата година – в първата фаза на здравната криза, а администрирането им не беше достатъчно ефективно. Това каза в “Денят започва” Владимир Сиркаров – икономист от Съвет по икономически и публични политики.

“Със сигурност трябва да има преосмисляне на цялостния модел в посока да има ясни параметри и критерии, по които да се насочват пари и към най-засегнатите, и за подкрепа на икономическото възстановяване като цяло. Това трябва да се случи в бърз порядък. За съжаление, политическата конюнктура в момента сочи, че тези процеси ще се отложат, което ще има негативни икономически последици през тази година”, добави той.                                                                  

И за Агоп  Каспарян – икономист от Институт „Рего”, ситуацията не се подобрява. Ежедневно заболелите продължава да са много и вероятно това ще се запази като тенденция още месец-два. А има и плащания, които все още не са достигнали до бизнеси и програми, които са кандидатствали за тези средства в началото на годината, даде примери той.

“Така че ние сме много, много от това да си мислим и говорим, че икономическите мерки трябва да отпаднат. Евентуално може от антикризисни мерки да преминат към мерки за устойчивост и растеж… Изправени сме пред политическа криза, която ще рефлектира и върху административния апарат, който оперираше с тези програми”, прогнозира икономистът.

Какво още каза експертите вижте във видеото!

Loading

Post Author: admin